Algen: een wonder uit de zee

De beste voedingsstoffen voor de huid komen uit de zee. Die zitten namelijk in algen. Algen hebben de eigenschap om de huid te herstellen en te kalmeren, te zuiveren en te ontgiften en weer energie te geven. Bijna een soort wonder-ingrediënt, vindt Adrienne Mol de algen die verwerkt zijn in de natuurlijke cosmetica waar zij mee werkt. De algen zijn rijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen, ze bevatten daarvan veel hogere concentraties dan landplanten. Het Franse huidverzorgingsmerk Thalgo haalt de natuurlijke ingrediënten voor de mariene cosmetica daarom uit de zee, de Middellandse Zee om precies te zijn. 

Adrienne Mol werkt als trainster voor The Cosmetics Company, in Nederland exclusief de importeur en distributeur van onder andere Thalgo, dat veel wordt gebruikt in spa’s en schoonheidsinstituten. De behandelingen zijn het meest effectief als ze worden uitgevoerd zoals Thalgo ze heeft bedacht. Daarom zijn daar sterke protocollen voor om de extra werkzaamheid van de producten te ondersteunen. “Het gaat erom dat mensen niet zomaar wat doen met de producten”, vertelt Adrienne Mol. “Of je een behandeling krijgt in Nederland of bij wijze van spreken in Thailand, zij moet min of meer hetzelfde zijn.” Adrienne zorgt ervoor dat de specialisten in wellnesscentra en schoonheidsinstituten beschikken over kennis van
theorie en praktijk. “Zo’n training duurt al gauw een hele dag. De cursisten leren over de ingrediënten van de producten, over de werking van een behandeling en het stramien volgens welke de behandeling moet worden uitgevoerd. In het praktijkdeel van de training worden de behandelingen uitgevoerd, de massages die erbij horen, de handelingen die je juist wel of juist niet doet.”

Een keur aan behandelingen
Zelf is ze razend enthousiast over het merk. “Thalgo is de nummer 1 in de wereld op het gebied van mariene cosmetica. Vaak zijn cosmeticamerken sterk in ofwel gezichts- ofwel bodyproducten. Thalgo is sterk in allebei.” Er is een heel scala aan behandelingen. “Gezichtsbehandelingen, zoals anti-aging om huidveroudering zoveel mogelijk de baas te worden, of behandelingen voor
een gevoelige of onzuivere huid. Voor het lichaam zijn er lichaamsmassages en bodypakkingen. We hebben bijvoorbeeld een pakking met modder uit de Dode Zee en met zoutkristallen. Er zijn behandelingen voor vermoeide spieren en gewrichten, behandelingen om de huid te ontgiften en van meer energie te voorzien, er is een behandeling om het afslankproces te ondersteunen.”

Oog voor natuur en milieu
Thalgo is een eco-gecertificeerd bedrijf, dat zich verantwoordelijk voelt voor het milieu. Zo draait de fabriek uitsluitend op groene energie, die wordt gewonnen uit zon en wind. Alle verpakkingen zijn recyclebaar. De meeste werkzame ingrediënten komen uit de natuur, uit de Middellandse Zee. “Het oogsten van de algen gaat ook volgens strikte normen”, vertelt Adrienne Mol, “want je kunt natuurlijk niet zomaar de zee leegvissen van algen. Op satellietbeelden kunnen ze zien waar hoge concentraties algen voorkomen en dan wordt daarvan op bepaalde plekken geoogst. Er wordt ook rekening gehouden met het broedseizoen van de vissen. In die periode wordt niet geoogst, omdat de vissen algen en wieren nodig hebben, ook om zich te verstoppen tegen roofdieren.”
De filosofie van het Franse bedrijf past goed bij die van de importeur. Adrienne Mol: “Wij vinden het een sympathiek merk en wij vinden het een eer dat ze ons hebben uitgekozen om hun belangen in Nederland te behartigen. Wij willen onze verkooppunten zo goed mogelijk voorzien van kennis en informatie over het product en de behandeling. Net als Thalgo willen we de wereld laten kennismaken met de werking van algen.”

De producten van Thalgo zijn verkrijgbaar in de SpaShop van Sanadome en via de webshop