Wat is het Ellipse Light System?

Dit lichtflitssysteem is een aangetoonde doeltreffende methode voor langdurige haar- groeireductie, kort samengevat: duurzaam ontharen door het inflitsen van warmte. Vaktechnisch noemen wij dit: cosmetische photo epilatie. Ontharing via het Ellipse Light System is een geavanceerde medisch verantwoorde licht- flitstechniek. De hoge kwaliteitsstandaard van Ellipse producten kan gegarandeerd worden door samenwerking met internationaal erkende dermatologen.

 1. 1
  Hoe werkt het Ellipse lichtflitssysteem?

  Het pigment in het haar wordt door het flitslicht gebruikt als geleider. Licht wordt omgezet in warmte naar het haarzakje (de follikel), daar waar de haargroei begint.

  Het lichtflitsen is alleen dan succesvol, indien we behan delen in de beginfase van de groei (de eerste 6 – 8 weken) In deze periode bevindt het haar zich nog in de follikel. Haargroei is een cyclisch proces; daardoor zullen er meerdere behandelingen nodig zijn.

  De ingeflitste warmte wordt zodanig door de haarfollikel geabsorbeerd, dat hergroei onmogelijk is of uitgesteld wordt. Deze techniek van “warmteverplaatsing” houdt tevens in, dat de omringende huid niet beschadigd wordt.

 2. 2
  Geavanceerd en doeltreffend

  Haarverwijdering door lichtflits is een aangetoonde doeltreffende methode voor langdurige haargroeireductie. Praktijk en resultaten van experimenten tonen aan dat 70% tot 90% van het behandelde haar verwijderd zal worden. Haarverwijdering door de Ellipse lichtflitstechniek is ook voor u nu binnen handbereik!

 3. 3
  Hoe vaak moet er behandeld worden?

  Hoeveel behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat verschilt van persoon tot persoon. Vrouwen kunnen minder behandelingen nodig hebben dan mannen, omdat bij vrouwen de haren minder diep liggen en korter zijn. Daarnaast is het vooraf verwachte gewenste resultaat van groot belang. Het is aan te bevelen, om samen met de behandelaar een realistische verwachting overeen te komen.

 4. 4
  Hoe lang is de periode tussen de behandelingen?

  Voor een volgende behandeling is het van belang dat er weer voldoende haren in de beginfase van de haargroei zijn. En dat is mede afhankelijk van de duur van de haargroeicycli, welke verschillen per lichaamsdeel en per persoon.

 5. 5
  Welk resultaat kunt u verwachten?

  In het algemeen is het niet realistisch te spreken van ‘een permanent blijvend’ resultaat. Wij spreken bij voorkeur niet over permanente ontharing, maar liever over duurzame reductie. Het uiteindelijke resultaat van de behandelingen hangt van zeer veel factoren af (huidtype, pigmentatie, haarkleur, haardikte, regio van het lichaam, gedrag voor, tijdens en na de behandelingen van de cliënt, etc. etc.); het resultaat is daarom moeilijk vóóraf in te schatten. Zoals bij elke cosmetische behandeling bestaat er een groep “nonresponders”. Het is een statistisch gegeven, dat lichtflits ontharen bij een groep van ongeveer 5% niet aanslaat.

 6. 6
  Hoe gevoelig is de behandeling?

  Het gevoel tijdens de behandeling is te vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid schiet. Uiteraard varieert de gevoeligheid van de huid van persoon tot persoon.

 7. 7
  Hoe lang duurt een behandeling?

  De behandeling duurt minimaal 5 á 10 minuten tot ongeveer 1 uur, afhankelijk van het te behandelen gebied. Een bovenlip vergt nu eenmaal minder tijd dan een complete lichaamsbehandeling.

 8. 8
  Kunnen alle haren behandeld worden?

  In principe kunnen alle haren (mits voldoende pigment) behandeld worden. Haren zonder of met te weinig pigment, zoals witte en blonde haren, kunnen (nog) niet behandeld worden. Het mogelijk behandelen van grijze haren wordt nader bekeken in een intakegesprek.

 9. 9
  Welke haren op mijn lichaam kan ik verwijderen?

  In principe kunt u al uw lichaamshaar laten verwijderen door middel van het Ellipse Systeem.

 10. 10
  Hoe lang moeten de haren zijn voor een behandeling?

  De haren dienen zo kort mogelijk te zijn.

 11. 11
  Uitsluitingen

  Cliënten met o.a. epilepsie, huidkanker, diabetes en / of andere medische contra-indicaties worden niet behandeld. Wij gaan ook bij zwangerschap uit voorzorg niet over tot behandeling.

 12. 12
  Intake gesprek

  Eén van de belangrijkste onderdelen van de totale behandeling is het intake gesprek. Tijdens dit gesprek bepaalt u of u wel of niet behandeld wilt gaan worden.

  Daarnaast bepaalt de schoonheids- specialiste tijdens dit gesprek of behandeling mogelijk is en of uw verwachtingspatroon reëel is. Het gezamenlijk afstemmen op een haalbaar resultaat is te allen tijde eerste vereiste.

  Het intake-gesprek is gratis. De behandeling wordt uitvoerig met u besproken, tevens zal er een proefflits plaats vinden. U krijgt daarbij uitleg over wat er wel en niet is toegestaan gedurende het behandeltraject. U wordt bovendien gevraagd een cliëntenverklaring te ondertekenen. Teneinde een correcte prognose te kunnen doen, verzoeken wij u het te behandelen lichaamsgebied niet te scheren. Vooraf aan elke afspraak is het wel geboden steeds te scheren.

Prijslijst (prijs per behandeling)

 1. 1
  Ellipse (dames en heren)
  Armen onder (2 stuks) €133
  Armen boven (2 stuks) €133
  Armen geheel (2 stuks) €199
  Baardlijn boven jukbeenderen €59
  Baardlijn onder of onderkin (tot hals) €64
  Bakkenbaarden (2 stuks) €59
  Benen onder en knie (2 stuks) €199
  Benen geheel (2 stuks) €299
  Bikinilijn (links, rechts en boven) € 100
  Billen (2 stuks) €138
  Borst (geheel) €169
  Bovenlip €59
  Buik (inclusief navellijn) €118
  Gezicht (geheel inclusief kin) €128
  Hals €64
  Handen en vingers €64
  Kin €61,50
  Navellijn €61,50
  Nek €64
  Neusbrug €59
  Oksels €100
  Oorlellen en /of oren €59
  Onderrug van slip tot onder schouderbladen €192
  Rug totaal inclusief nek, schouders en korte mouw €332
  Schouders en schouderbladen en korte mouw €128
  Tepels rondom €59
  Voeten en tenen €64
  Wangen €64
 2. 2
  Ellipse dames pakketten
  Bovenlip en kin €90
  Bikinilijn en oksels €149,50
  Onderbenen en oksels of bikinilijn €224
  Onderbenen, oksels en bikinilijn €299
  Volledige benen en bikinilijn €299
  Volledige benen, bikinilijn en oksels €374
  Volledige lichaamsbehandeling €759
 3. 3
  Ellipse heren pakketten
  Borst en buik €215
  Rug, schouders en korte mouw €232
  Rug en buik €239
  Rug, schouders en borst €366
  Rug, schouders, borst en buik €320
  Volledige lichaamsbehandeling €659

Bovengenoemde prijzen zijn per behandeling, ongeacht het aantal flitsen dat er nodig is per behandeling. (wij berekenen u dus niets extra bij meerdere flitsen). Informeert u bij uw zorgverzekeraar naar vergoedingsmogelijk-  heden.

Ben jij gastvriendelijk, gemotiveerd en enthousiast? Ben je energiek en vol passie? Wil jij bijdragen aan een ontspannen verblijf voor Sanadome gasten? Dan zoeken we jou! Team Sanadome bestaat uit 200 collega’s met allemaal maar één doel: onze gasten verwelkomen en in de watten leggen. Join the team!

Word jij onze nieuwe collega? https://www.werkenbijsanadome.nl/

Informeert u bij uw zorgverzekeraar. Bij diverse indicaties is vergoeding mogelijk. Behandelingen geschieden geheel op eigen risico en bij twijfel dient u zelf uw huisarts of specialist te raadplegen.

Contact & Informatie

Heeft u nog vragen of wenst u een behandeladvies, dan zijn wij graag van dienst u een persoonlijk advies te geven.

Op alle andere dagen bent u natuurlijk ook van harte welkom. Wij adviseren u om een afspraak te maken zodat een van onze specialistes voor u klaar staat. Neem hiervoor contact op met de huidverbetering en anti-aging specialisten: 024- 359 72 96 

Anti Aging behandelingen:

 • Zoutwaterbad

  Zoutwaterbad met ‘Dode Zee Effect’ 34°C, strekt u zich geheel op de rug uit, laat alle spanningen los en sluit de ogen. Door de hoge concentratie zouten ‘draagt’ het water u naar de oppervlakte. Laat u gewichtloos drijven, zodat uw spieren en gewrichten zich optimaal kunnen ontspannen. Het zout heeft een zuiverende werking.

 • Warmwater baden van 37°C

  Het warme water zorgt voor een diepe ontspanning. Bovendien heeft het een positieve invloed op de spieren en gewrichten.

 • Voetenbaden

  Wissel warme met koude voetenbaden af. Dit stimuleert de doorbloeding.

 • Thermentuin

  Kom helemaal tot rust in de comfortabele ligstoelen en geniet van de groene omgeving.

 • Stoomkamer van 45°C

  De Stoomkamer heeft een stimulerende en ontslakkende uitwerking op het lichaam. Wij adviseren u circa 10 á 15 minuten in de stoomkamer te verblijven. Hierna kunt u zich douchen in de douche ruimte naast de stoomkamer. Daarna neemt u even lekker rust om even bij te komen van de hoge luchtvochtigheid en warmte.

 • Skin Rejuvenation

  Invloeden van buitenaf versnellen het verouderingsproces van de huid. Hierdoor ontstaan in de loop der jaren onder andere pigmentvlekken en rode adertjes. Deze aandoeningen zijn nu goed te behandelen met flitslicht. Het geeft de huid weer een frisse en jonge uitstraling.

 • Mintkamer van 65°C

  Aan het opgietwater is mintextract toegevoegd dat zorgt voor het openen van de luchtwegen. De uitwerking is verfrissend en reinigend. U verblijft hier 10 á 15 minuten (zie zandloper in de mintkamer), gevolgd door een koude douche. Het is hierna belangrijk te drinken en te rusten. Het is verplicht om in de mintkamer op een handdoek plaats te nemen. Warm uw voeten van te voren op bij het voetenbad.

 • Microdermabrasie

  Een stralende huid als na een facelift! Cosmetisch zandstralen op microscopisch celniveau geeft een ongekend resultaat tegen rimpelvorming, pigmentvlekken, acné en huidbeschadigingen. Deze behandeling is niet te boeken tijdens de zomerperiode.

 • Kruiden whirlpools

  Kruiden whirlpools van 35°C met diverse extracten:
  Lavendel | puur ontspannend en kalmerend
  Koolzuur |  stimuleert de doorbloeding van uw huid
  Zuurstof | oppeppend en vitaliserend
  Dennen | verkwikkend en verfrissend

 • Groot Thermaal buitenbad

  Ontspannend in het groot thermaal buitenbad kunt u heerlijk ontspannen in de buitenlucht in het groot thermaal buitenbad van 33°C met onderwater massagestralen, whirlpools, bruis- en massagezitbank, jetstream, massagedouches en bruisplaat.

 • Groot Thermaal binnenbad

  Het groot thermaal binnenbad is 33°C met drie interne whirlpools en massagestralen, waarin u heerlijk kunt kennismaken met mineraalrijk thermaalwater uit eigen bronnen.

 • Endermologie / LPG Nijmegen

  Lipomassage, een techniek van Endermologie®, biedt dé oplossing voor cellulite, plaatselijke vetophoping en huidverslapping. Op korte termijn weer een mooi silhouet krijgen behoort voortaan tot de mogelijkheden.