WINKELEN IN NIJMEGEN

Na een welverdiende nachtrust in Sanadome hotel Nijmegen kunt u de volgende dag gezellig shoppen in Nijmegen, een van de leukste winkelsteden van Nederland met het meest diverse winkelaanbod van Nederland. Naast de binnenstad vindt u ook op de Waalkade diverse restaurants met een prachtig uitzicht op de Waal en het Holland Casino voor een gezellige avond uit.

Gelderland levert je mooie streken - Nijmegen - Sanadome hotel en spa

 

NIJMEGEN MUSEUMSTAD

Verleden en heden lopen naadloos in elkaar over in Nijmegen. Dat is ook te merken aan het museumaanbod van onze stad. Natuurlijk ontbreken de Romeinse wortels van Nijmegen daarin niet, maar er is ook plaats voor onder andere de geschiedenis van de kennis van de natuur. De diverse musea in Nijmegen zijn allen de moeite van een bezoek waard. Daarnaast liggen in de directe omgeving nog vele andere bijzondere musea, die de klok even stilzetten of u meenemen naar een andere cultuur of een andere tijd.

 • Museum het Valkhof

  In Museum Het Valkhof vindt u onder één dak een topcollectie Romeinse archeologie, maar ook moderne en oude kunst. De grote collectie archeologie vertelt de bezoeker over het Romeinse leger en over het leven van alledag toen Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was. Liefhebbers van oude kunst vinden op hun pad een mooie verzameling oude kunst: schilderijen, prenten, beeldhouwwerk en zilver. Verrassend is de collectie moderne kunst. U ziet grote, kleurrijke schilderijen behorend tot de Pop Art uit de jaren ’60 van de vorige eeuw.
 • muZIEum

  Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Daar kun je over lezen of een ervaringsdeskundige kan je erover vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het vooral zelf. Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent.
   024-3221681 
   www.muzieum.nl
  Afstand vanaf Sanadome: 4,3 kilometer

 • Afrika Museum

  Dit prachtige museum biedt een aantrekkelijke combinatie van enerzijds een binnenmuseum met een fraaie collectie en anderzijds een buitenmuseum met een sterk educatief en recreatief karakter. Het Afrika Museum wil met inspirerende presentaties en speciale activiteiten de bezoekers laten kennismaken met de rijkdom van Afrikaanse culturen.
   024 – 684 72 72
   www.afrikamuseum.nl
  Afstand vanaf Sanadome: 7,5 kilometer

 • Museumpark Orientalis

  Museumpark Orientalis biedt een moderne kijk op de drie religies die bepalend zijn geweest voor de identiteit van hedendaags Europa: jodendom, christendom en islam. Orientalis laat zien dat er meer is dan het bekende spanningsveld tussen deze drie: hun gemeenschappelijke oorsprong, de gedeelde geschiedenis, verwante tradities, verhalen en rituelen. Museumpark Orientalis richt zich op de grote vragen van dit moment, prikkelt en inspireert. Jong en oud genieten hier van de natuur, unieke architectuur en van gastvrije restaurants.
   024 – 382 31 10
   www.museumparkorientalis.nl
  Afstand vanaf Sanadome: 5,9 kilometer

   

 • Nationaal Bevrijdingsmuseum

  In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Door middel van geuren, interactieve presentaties, diorama’s, modellen, originele films en geluidsfragmenten wordt de bevrijding op boeiende wijze verbeeld. Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.
   024-3974404
   www.bevrijdingsmuseum.nl
  Afstand vanaf Sanadome: 10,8 kilometer

 • Nationaal Fietsmuseum Velorama

  Het Nationaal Fietsmuseum Velorama herbergt een collectie van zo’n tweehonderdvijftig verschillende fietsen. Van de allereerste loopfiets tot de aërodynamische ligfiets. Velorama biedt haar bezoekers ook nog een kostbare verzameling accecoires, zoals kaarslantaarns, belastingplaatjes en emaillen reclameborden. Geen enkel onderdeel van de ontwikkwling van de fiets is overgeslagen. Velorama is gevestigd in een historisch pand waarin ook een deel van de oude Stratenmakerstoren is te zien.
   024 – 322 58 51 
   www.velorama.nl
  Afstand vanaf Sanadome: 6,2 kilometer

 • Natuurmuseum Nijmegen

  Het Natuurmuseum Nijmegen is een regiomuseum en brengt met permanente tentoonstellingen ‘Het Rijk te Kijk’ de geologische geschiedenis van het landschap in en om Nijmegen in beeld. Daarnaast wil het museum door middel van de natuur bij een groot publiek aanwakkeren.
   024 – 329 70 70
   www.natuurmuseum.nl
  Afstand vanaf Sanadome: 5,3 kilometer 

PRETPARKEN EN DIERENTUINEN

Vertier voor jong en oud.

 • Burgers’ Zoo

  Burgers’ Zoo is een nieuw type dierenpark in Arnhem van 45 hectare. In Burgers’ Bush, een overdekt tropisch regenwoud van anderhalve hectare, leven honderden dieren vrij temidden van duizenden tropische planten. Burgers’ Desert is een rotswoestijn met reusachtige cactussen en bijzondere woestijndieren. In Burgers’ Ocean maakt de bezoeker een droge “duik” in de tropische zeeën van Zuid Oost Azië, waar koralen, kleurrijke koraalvissen, haaien en roggen leven. Burgers’ Safari biedt een Oostafrikaanse savanne met kuddes zebra’s, giraffen, antilopen en neushoorns, maar ook met leeuwen en jachtluipaarden.
   026 – 442 45 34
   www.burgerszoo.nl
  Afstand vanaf Sanadome: 26 kilometer

   

 • Amusementspark Tivoli

  Amusementspark Tivoli is ’t leukste pretpark voor kids vanaf 2 jaar in Berg en Dal (bij Nijmegen) en heeft meer dan 25 super leuke attracties waar kinderen niet op uitgekeken raken! Het park is veilig, kindvriendelijk, overzichtelijk én betaalbaar zonder al te lange wachttijden! Kom en geniet van o.a. de achtbaan, botsboten, luchtkussen, zweefmolen, trampolines, botsauto’s, draaimolen, treintjes, buggy’s, binnenspeeltuin en nog veel meer…
   024-6844444
   www.parktivoli.nl
  Afstand vanaf Sanadome: 8,8 kilometer

ACTIVITEITEN IN DE OMGEVING NIJMEGEN

Na inspanning volgt ontspanning! Sluit een leuke sportieve dagactiviteit in de oudste stad Nijmegen af met een ontspannen verblijf in Sanadome. Geniet van de prachtige groene omgeving die Nijmegen u te bieden heeft door te fietsen of wandelen over de Groesbeekse Zevenheuvelen, door Berg en Dal, de Ooijpolder of op de Mookerhei. Golfen in het Rijk van Nijmegen of bowlen met uw vrienden. Daarnaast heeft Nijmegen jaarlijks diverse landelijk bekende sportevenementen zoals de Zevenheuvelenloop, de Nijmeegse Vierdaagse en de Marikenloop.

 • Wandelen in de regio Nijmegen; een brug tussen stad en natuur

  Loop eens via de nieuwe wandelbrug de Ooijpoort vanaf de Waalkade de Stadswaard in, het domein van Galloway-runderen en Konikpaarden. Vlakbij de Nijmeegse Waalbrug bent u in een paar stappen in een prachtig rivierlandschap. Struin door de bossen en over de Waalstrandjes. Of huur een Sanadome stadsfiets en ontdek de Groesbeekse Zevenheuvelen, Berg en Dal of de Mookerhei.
      Huur Sanadome stadsfiets: € 7,50 per dag  
    Huur Sanadome elektrische stadsfiets: € 12,50 per dag

   www.gelderlandwaterkant.nl
   Bekijk hier de wandelroutes in de omgeving Nijmegen 

 • Golfen in het Rijk van Nijmegen

  Groesbeek beschikt over twee 18-holes golfbanen genaamd ’Het Rijk van Nijmegen’,
   024 – 3976644
   www.golfenophetrijk.nl/nijmegen
  Afstand vanaf Sanadome: 8,8 kilometer

   

  In Wijchen ligt de 18-holes golfbaan ’Burggolf’
   0900 – 28744653
   www.burggolf.nl/golfbanen/wijchen
  Afstand vanaf Sanadome: 6,3 kilometer

 • Fitnessen in Sanasport Health Club

  Sanasport Health Club bevindt zich op de eerste verdieping in Sanadome. De sportschool in Nijmegen heeft een volledig geklimatiseerde sportzaal met de nieuwste fitnessapparatuur van Life Fitness. Sanasport Health Club biedt een compleet aanbod in fitness, fysiotherapie, groepslessen en spinning. Hotelgasten van Sanadome maken gratis gebruik van Sanasport Health Club. U sport altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut of fitnessinstructeur. Ofwel; sporten op een verantwoorde manier, zowel individueel als in groepsverband. 

   024 - 359 74 00
   www.sanasport.nl
  Afstand vanaf Sanadome: 0 kilometer

 • Schaatsen in Triavium

  Drie ijsbanen op twee verdiepingen onder één dak. Dankzij haar unieke karakter is Triavium inmiddels niet meer uit Nijmegen weg te denken. Het winterseizoen bij Triavium loopt van half september tot en met half april. In die periode is Triavium een schaatsaccommodatie met een geheel eigen sfeer. In de overige maanden ligt er geen ijs in Triavium.
   024 – 344 55 58
   www.triavium.nl
   Afstand vanaf Sanadome: 4 kilometer

   

 • De Liberation Route

  De Liberation Route volgt het pad van geallieerden tijdens de bevrijding van Europa. De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. Tijdens Operation Market Garden in september 1944 vond hier één van de grootste luchtlandingsoperaties uit de geschiedenis plaats. De Liberation Route laat u beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde rondom Arnhem en Nijmegen. Op 23 locaties in de wijde omgeving liggen gemarkeerde veldkeien, de zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren ’44-’45.

  www.liberationroute.com

 • De tuinen van Appeltern

  Het park in Appeltern is momenteel ongeveer 22 hectare groot. Er zijn meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen aangelegd, compleet met bestrating, beplanting en meubilair. Elke tuin is weer anders. Anders qua vorm, anders qua oppervlakte en anders qua inrichting. Met een wandeling door alle tuinen krijgt u een levend beeld van de vele mogelijkheden voor in uw eigen tuin.

   0487 -54 17 32
   www.appeltern.nl
   Afstand vanaf Sanadome: 23,8 kilometer