Annemieke Haandrikman vertelt over kuren in Sanadome Hotel en Spa Nijmegen

Foto: Annemieke Haandrikman

Al veel jaren ben ik onzichtbaar ziek. Ik heb het chronisch pijn- en vermoeidheidssyndroom. Dit houdt in dat ik altijd wel ergens pijn heb en altijd moe ben. Dit heeft veel invloed op mijn leven en op het leven van mijn man en zoon. Na intensieve pijnrevalidatie en veel hulp van verschillende hulpverleners kon ik hier redelijk mee omgaan. Ik ontdekte een manier om, naast fitness en aanpassingen in dagelijkse activiteiten met de pijn om te gaan. Het klinkt gek maar oa het bewegen bleek voor mij een enorme houvast te zijn. Ik was vroeger nooit echt sportief en had een hekel aan hardlopen. Totdat de huisarts me adviseerde om dat toch te gaan doen. Want, zei hij, dat zou wel eens heel goed voor me kunnen zijn. Huiverend voor de gevolgen ben ik begonnen. Het was zwaar en ging met ups en downs. Maar na hard werken, vallen en opstaan, doorzetten en veel training lukte het me om bijna 5 km aaneengesloten hard te lopen. Ik zat beter in mijn vel, ik was trots op mezelf en vond het een uitdaging om te lopen. Mijn leven kreeg weer wat kleur.
Helaas kreeg ik bronchitis. Mijn lijf had het zwaar. Ik kon, naast het enorme hoesten ineens niet meer gewoon lopen, was constant duizelig en ook andere motorische vaardigheden vielen zomaar uit. Na intensief neurologisch onderzoek kreeg ik te horen dat het vervelend was dat ik er zo slecht aan toe was maar dat het vanzelf of met een beetje hulp wel beter zou gaan. Het ging echter niet beter en ik werd somber en passief. Ik wist dat weer leren bewegen waarschijnlijk mijn ‘redding’ zou zijn maar het lukte me niet om uit dit dal te klimmen. Ik heb leren doorzetten tijdens het hardlopen en ook de wilskracht was er wel maar nu ging het niet. Het ging elke dag slechter met me.
Ik realiseerde me dat ik het deze keer niet zelf op kon lossen, dat vond ik moeilijk. Ik ben toen gaan zoeken naar meerdaagse hulp, kuren.
Ik kwam terecht op de site van Sanadome en hier las ik over de 8-daagse reumakuur voor mensen met onder andere pijn. Ik besloot in overleg met het thuisfront en de huisarts deze kuur te gaan volgen. Het bleek een ‘gouden’ zet.  Ik kwam hier met een doel: ik wilde weer normaal leren lopen.

Het resultaat

De mensen die ik leerde kennen (het personeel van Sanadome) en mij begeleidden tijdens het kuurprogramma waren aardig en begripvol. Deze mensen zorgden voor de opstap die ik zocht, de opstap die ik nodig had. Ik volgde het programma dat voor mij klaar lag. Ik heb moeten doorzetten en ook mijn wilskracht zorgde voor doorzettingsvermogen. Ik heb mogen genieten van de massages die voor ontspanning zorgden na mijn trainingen. Ook het warme water, dat goed was voor mijn spieren en gewrichten, de stoom- & mintkamer en het gezonde eten dat voor mij was samengesteld door de voedingsdeskundige zorgden voor verbetering. De luxe van het hotel maakte het geheel af.

Ik kon na 8 dagen kuren weer vrij goed ‘normaal’ lopen. Wat een overwinning! Na wekenlang thuis klungelen en aanmodderen lukte het me hier wèl om uit het dal te klimmen. Uitgerust, met veel informatie en vol goede moed ging ik naar huis om daar verder te werken aan mijn conditie.

Kuren bij Sanadome; een aanrader voor mensen met chronische pijn of vermoeidheid

Er zijn meer mensen zoals ik die moeten dealen met veel pijn, vermoeidheid, onbegrip en tegenslagen. Veel mensen die ook een opstap nodig hebben om zelf thuis weer verder te kunnen werken aan hun conditie. Mijn bezoek aan Sanadome is echt de moeite waard geweest. Ondanks het feit dat ik mijn gezin 8 dagen moest missen heeft het me enorm goed gedaan.

– Annemieke Haandrikman


Sanadome | medisch kuren in Nijmegen

Het thermale water uit onze eigen zoutwaterbron bevat van nature zouten, mineralen en metaalionen. Deze geven het mineraalrijke water een heilzame werking en een positief effect op spieren en gewrichten.  

Sanadome biedt een speciaal aanbod voor mensen met reuma of een reumatische aandoening zoals reumatoïde artritis, de ziekte van Bechterew, artrose en fibromyalgie. De programma’s kunnen een waardevolle aanvulling zijn op de reguliere behandeltrajecten voor mensen met chronische klachten. Dit maakt Sanadome specialist op het gebied van medisch kuren.

+ Brochure Sanadome kuren met Reuma

 

Bekijk hier de Kuurprogramma’s van Sanadome: 

+ Ambulant kuren arrangement + Meerdaags kuren + Bewegen met reumatische klachten