Nijmegen, 13 juli 2017
(Links: Gerard Keurhorst – Repair & Maintenance Manager Sanadome | Rechts: Pater Kimman – Aqua Viva | Foto: Paul Rapp)  

Sanadome; trotse drager van het duurzame estafettestokje

Op 6 juli 2017 is het duurzame estafettestokje van de Stichting Green Capital Challenges uitgereikt aan Sanadome Hotel & Spa Nijmegen tijdens het event van Power2Nijmegen.

Groene uitdagingen in de regio
Het Duurzame Estafettestokje reist al drie jaar langs allerlei duurzame initiatieven in het Rijk van Nijmegen. Met de ontvangst van het stokje worden initiatieven beloond voor hun inzet op duurzaamheid. In aanloop naar Nijmegen Green Capital 2018 staat er in 2017 elke maand een ander thema centraal, waarbij Sanadome de eerste houder is binnen het thema: Zorg en Bewegen. 

Sanadome & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
Sinds 2006 bezit Sanadome het EU Ecolabel. Sanadome zet zich in voor milieu, veiligheid, gezondheid en is een partner van regionale projecten die goed zijn voor mens en milieu, waarbij MVO een belangrijk onderdeel is van de bedrijfsstrategie. Gerard Keurhorst – Repair & Maintenance Manager bij Sanadome: “We zijn ontzettend trots dat we door al onze inspanningen het duurzame estafettestokje hebben mogen ontvangen. We kopen al jaren 100% groene stroom in en de overige elektriciteit wordt opgewekt door een eigen warmtekrachtkoppeling (WKK). Sinds 2012 heeft Sanadome al 240 ton aan CO2 gereduceerd door middel van een nieuwe ketel en spanningsverlaging. Ook besparen we 4250 m3 water doordat o.a. alle kranen zijn voorzien van waterbesparingstechnieken; zo gaan we nog spaarzamer om met ons water uit eigen bronnen.”

Regionale partner in sport en gezonde voeding
De gediplomeerde sportinstructeurs, fysiotherapeuten en life-style coaches van Sanasport Health Club in Sanadome, dragen bij aan een sportieve en gezonde omgeving voor gasten en medewerkers om vitaal en prettig oud te worden. Daarnaast richt de Sanadome Foundation zich op de jeugd, waarbij sport, vitaliteit en voeding centraal staan. Voedingsdeskundigen van het keukenteam van Sanadome organiseren kook workshops, waarbij voedingsleer wordt gegeven over o.a. e-nummers en suikers in het voedsel.

De natuur een handje helpen
Om de bijensterfte tegen te gaan doet Sanadome mee met het project Stadsbijen. Zo worden de 6 kasten in de tuin met zo’n veertig- tot zestigduizend bijen per kast door de chef-kok, tevens imker, verzorgd. Een bijzonder project, omdat zo de bijen en de natuur worden geholpen. Deze eigen honing wordt daarnaast gebruikt in koekjes, gerechten en behandelingen van Sanadome.

Video Sanadome​ & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen:


Pater Kimman van Aqua Viva heeft het stokje overgedragen aan Sanadome. Sanadome zet zich in voor de vitaliteit van mensen door een geheel van beweging, voeding en ontspanning met professionele begeleiding.

Met de Foundation wil Sanadome de jeugd kennis laten maken met gezond eten en een gezond leven. Sanadome is de eerste houder van het estafettestokje tijdens de themamaand Zorg en Bewegen van Green Capital Challenges. Sanadome is de 49ste houder van het estafettestokje! 

Kijk op www.sanadome.nl/mvo voor meer informatie.