REUMA OF REUMATISCHE AANDOENING? KUREN IN SANADOME

Sanadome is al 20 jaar een toonaangevend wellnessbedrijf. Het thermale water uit onze eigen zoutwaterbron bevat van nature zouten, mineralen en metaalionen. Deze geven het mineraalrijke water een heilzame werking en een positief effect op spieren en gewrichten.

Sanadome biedt een speciaal aanbod voor mensen met reuma of een reumatische aandoening zoals reumatoïde artritis, de ziekte van Bechterew, artrose en fibromyalgie. De programma’s kunnen een waardevolle aanvulling zijn op de reguliere behandeltrajecten voor mensen met chronische klachten.

+ Brochure Sanadome Reumakuren

 

EFFECTIEVE KUURPROGRAMMA’S:

+ Reuma groepstherapie + Bewegen met reumatische klachten

 

 

EFFECTIEVE BEHANDELINGEN: 

THERAPIE:

 1. HYDROTHERAPIE

  Al bijna 20 jaar biedt Sanadome fysiotherapie met hydrotherapie als specialisatie. Bij hydrotherapie oefent men in warm thermaal water (33ºC, diepte 130cm). Door de opwaartse druk van het water neemt de belasting op het lichaam af en kan men oefenen zonder dat spieren of gewrichten overbelast worden. Met name patiënten met reuma, fibromyalgie, artrose of chronische pijn hebben veel baat bij hydrotherapie. Hydrotherapie werkt ontspannend, spierversterkend, pijnverlagend, mobiliserend, coördinatie en/of looppatroon verbeterend.

  Omschrijving   Duur          Prijs
  Hydrotherapie     25 minuten  €36

 2. FYSIOTHERAPIE

  Fysiotherapie vindt plaats in Sanasport Health Club. Onze fysiotherapeuten zijn BIG geregistreerd en ingeschreven in het KNGF-kwaliteitsregister.

 3. FIBROMASSAGE

  Fibromyalgie, ook wel weke-delen reuma genoemd, is een reumatische aandoening. De pijn, die deze vorm van reuma veroorzaakt, is een zware spierpijn in het hele lichaam. Fibromassage is een van de gunstigste behandelingen voor fibromyalgie patiënten. Een massage brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het lichaam. De ademhaling wordt weer normaal, het hartritme daalt en de stress en pijn in het lichaam verminderen. De Fibro-massage wordt bij Sanadome uitgevoerd door de fysiotherapeut. Tijdens het intakegesprek vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van de klacht(en). Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut een behandelplan op.

Sanadome is door zorgverzekering CZ groep (CZ, Delta Lloyd en OHRA) opgenomen. Wij raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar te informeren of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de kuur.

MINDER VALIDEN

Het Landelijk Bureau Toegankelijkheid heeft een toegankelijkheidsmeting gedaan en vastgesteld dat Sanadome geschikt is voor mensen met een functiebeperking. In de Thermen zijn 3 badliften aanwezig: in het groot thermaal binnen- en buitenbad en in het zoutwaterbad. In het hotel zijn twee mindervaliden hotelkamers aanwezig en er zijn meerdere mindervaliden toiletten in het pand.