SPORTIEF NIJMEGEN

Na inspanning volgt ontspanning! Sluit een leuke sportieve dagactiviteit in de oudste stad Nijmegen af met een ontspannen verblijf in Sanadome. Geniet van de prachtige groene omgeving die Nijmegen u te bieden heeft door te fietsen of wandelen over de Groesbeekse Zevenheuvelen, door Berg en Dal, de Ooijpolder of op de Mookerhei. Golfen in het Rijk van Nijmegen of bowlen met uw vrienden. Daarnaast heeft Nijmegen jaarlijks diverse landelijk bekende sportevenementen zoals de Zevenheuvelenloop, de Nijmeegse Vierdaagse en de Marikenloop.

 • Nijmeegs Uitburo/VVV

  Voor alle toeritische informatie in en rondom Nijmegen.
  Adres 
  Keizer Karelplein 32h
  6511 NH Nijmegen
   0900 – 11 22 3 44 (€ 0,45 per minuut)
   www.vvvarnhemnijmegen.nl

 • Wandelen of fietsen in Nijmegen en omgeving

  Een brug tussen stad en natuur
  Loop eens via de nieuwe wandelbrug de Ooijpoort vanaf de Waalkade de Stadswaard in, het domein van Galloway-runderen en Konikpaarden. Vlakbij de Nijmeegse Waalbrug bent u in een paar stappen in een prachtig rivierlandschap. Struin door de bossen en over de Waalstrandjes. Of pak de fiets en ontdek de Groesbeekse Zevenheuvelen, Berg en Dal of de Mookerhei. Onze rivieren brengen u langs pittoreske plaatsjes, kastelen, musea en de leukste terrassen. Kant en klare toeristische routes vindt u op www.gelderlandwaterkant.nl of vraag ernaar bij de hotelreceptie.
  Sanadome fietsverhuur: stadsfiets: € 7,50 per dag  |  elektrische stadsfiets: € 12,50 per dag

 • Golf

  Groesbeek beschikt over twee 18-holes golfbanen genaamd ’Het Rijk van Nijmegen’,
   024 – 3976644
   www.golfenophetrijk.nl/nijmegen

  In Wijchen ligt de 18-holes golfbaan ’Burggolf’
   0900 – 28744653
   www.burggolf.nl/golfbanen/wijchen

 • Sanasport Health Club

  Sanasport Health Club bevindt zich op de eerste verdieping in Sanadome. De sportschool in Nijmegen heeft een volledig geklimatiseerde sportzaal met de nieuwste fitnessapparatuur van Life Fitness. Sanasport Health Club biedt een compleet aanbod in fitness, fysiotherapie, groepslessen en spinning. Hotelgasten van Sanadome maken gratis gebruik van Sanasport Health Club. U sport altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut of fitnessinstructeur. Ofwel; sporten op een verantwoorde manier, zowel individueel als in groepsverband. 

 • Schaatsen – Triavium

  Drie ijsbanen op twee verdiepingen onder één dak. Dankzij haar unieke karakter is Triavium inmiddels niet meer uit Nijmegen weg te denken. Het winterseizoen bij Triavium loopt van half september tot en met half april. In die periode is Triavium een schaatsaccommodatie met een geheel eigen sfeer. In de overige maanden ligt er geen ijs in Triavium.
   024 – 344 55 58
   www.triavium.nl

 • Olround Bowling Centrum

  Olround Bowling Centrum, waar gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan. Stap je bij Olround binnen, dan ben je uit! Het bruist er, het leeft en op het ritme van de vallende pins hoor en zie je mensen plezier beleven! Olround heeft dan ook alles in huis voor een gezellige avond uit. Een gezellige bar vormt het hart van het centrum. Aan de ene kant zijn 20 bowlingbanen en andere kant hebben de bezoekers volop gelegenheid om gezellig te drinken en te eten.
   024-322 80 00
   www.olround.nl

 • De Liberation Route

  De Liberation Route volgt het pad van geallieerden tijdens de bevrijding van Europa. De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. Tijdens Operation Market Garden in september 1944 vond hier één van de grootste luchtlandingsoperaties uit de geschiedenis plaats. De Liberation Route laat u beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde rondom Arnhem en Nijmegen. Op 23 locaties in de wijde omgeving liggen gemarkeerde veldkeien, de zogenoemde luisterplekken. Op iedere luisterplek is een hoorspel te beluisteren over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren ’44-’45. De verhalen van die plekken kunt u beluisteren via 0900 54 23 728 of gratis downloaden vanaf www.liberationroute.com.